Please find following the full conference program and schedule for Love Gone Wild.

Download a PDF printable version of the Conference Program, Schedule and Session details – RWAus17ConferenceProgramWeb

Even though you’ll be receiving an electronic copy and invoice in the fortnight after you register, it’s a great idea to print the program and write down your choices so you’ll remember closer to the date.

***

Love Gone Wild Conference Program and Schedule

Friday 11th August, 2017 – Workshops

Time Duration  
7.30am  5:00pm Registration desk open in foyer
9:00am 10 minutes Friday Plenary: Welcome
Member level: Asp, Emg, Est
 

 

9:10am 1.15 hours Workshop: Bootcamp
Anne Gracie
Member level: Asp, Emg,
Masterclass – Enchanting the reader – Writing stories that readers adore
Kate Forsyth
Member level: Emg, Est
10:25am 30 minutes Morning Tea
10:55am 2.0 hours Workshop: Bootcamp (Continued)
Anne Gracie
Member level: Asp, Emg,
Masterclass – Enchanting the reader – Writing stories that readers adore (Continued)
Kate Forsyth
Member level: Emg, Est
12:55pm 50 minutes Lunch  
1:45pm 1.15 hours Workshop: Bootcamp (Continued)
Anne Gracie
Member level: Asp, Emg,
Masterclass – Enchanting the reader – Writing stories that readers adore (Continued)
Kate Forsyth
Member level: Emg, Est
3:00pm 30 minutes Afternoon Tea
3:30pm 1.5 hours Workshop: Bootcamp (Continued)
Anne Gracie
Member level: Asp, Emg,
Masterclass – Enchanting the reader – Writing stories that readers adore (Continued)
Kate Forsyth
Member level: Emg, Est
5:00pm 60 minutes   Published Author Forum: Structured forum getting feedback on how published authors are coping with the changing landscape of publishing.
Moderator: Trish Morey
Member level: Emg, Est ONLY
    Presidential Ballroom
7:30pm 3.0 hours Cocktail Party – Fancy dress.
Theme: Bring out the animal in you.
Drinks and nibbles provided.
Note: This is not dinner

 

Saturday 12th August, 2017 – Core Conference: Day 1

Time Duration  
7.00am  5:00pm Registration desk open in foyer.
7:00am 60 minutes   Pyjama Foundation
Charity Breakfast
Speaker: Kate Forsyth
   
8:30am 25 minutes Saturday plenary: Welcome & opening.
Member level: Asp, Emg, Est
     
8:55am 5 minutes Little Gems: Member level: Asp, Emg, Est      
9:00am 45 minutes Keynote address: Marion Lennox.  Member level: Asp, Emg, Est
Protecting your magic for a lifetime.
     
9:45am 60 minutes Professionals Panel: Member level: Asp, Emg, Est      
10:45am 30 minutes MORNING TEA
11:15am 60 minutes Session 1:
Harlequin International and ANZ: Publishing pathways through our imprints.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 2:
First few lines.
Member level: Asp & Emg

Session 3:
BUSINESS HUB – Google. Growing digital presence.
Member level: Emg & Est
Session 4:
Dance as an expression of love.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 5:
Why writing a series is a smart move.
Member level: Emg & Est
12:20pm 60 minutes Session 6:
Edit like a rockstar: Perfect pacing.
Member level: Asp, Emg
Session 7:
Doing it in the USA.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 8:
BUSINESS HUB – Draft2Digital.
Member level: Emg & Est
Session 9:
Weapons through the ages – A.
Member level: Asp, Emg, Est

Session 10:
Know your characters though astrology.
Member level: Asp, Emg, Est
1:20pm 60 minutes LUNCH
2:20pm 60 minutes Session 11:
The organised writer.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 12:
Publishers Panel: Tule & Entangled. eBooks and Digital First.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 13:
BUSINESS HUB – Bolinda.
Member level: Emg & Est
Session 14:
Weapons through the ages – B.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 15:
Agent, client, editor: Talk about their process.
Member level: Asp, Emg, Est
3:25pm 60 minutes Session 16:
Bringing dialogue to life.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 17:
Simply synopsis: A stress-free method for synopsis creation.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 18:
The art of submission letters and proposals.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 19:
Mills & Boon and Escape: Forward-thinking category romance publishing.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 20:
Discover the latest erotic products.
Member level: Asp, Emg, Est
4:25pm 30 minutes AFTERNOON TEA
4:55pm 60 minutes Established author pow wow
Member level: Est ONLY
Panel: Ask an author
Member level: Asp, Emg
     
      Presidential Ball Room
6:40pm 20 minutes   Pre-dinner Drinks
7:00pm 210 minutes   Butterfly Ball – Gala Awards Dinner
10:30pm 90 minutes   Escape After Party

Sunday 13th August, 2017 – Core Conference: Day 2

Time Duration  
7.00am  5:00pm Registration desk open in foyer.
8:30am 15 minutes Sunday plenary: Welcome & opening:
Member level: Asp, Emg, Est
8:45am 45 minutes Harlequin Plenary – The experts in romance share their publishing secrets. 
Member level: Asp, Emg, Est
9:30am 30 minutes AGM: Member level: Asp, Emg, Est
10:00am 30minutes MORNING TEA
10:30am 60 minutes Session 21:
Hachette showcase: From bookseller to agent to publisher to author – Sophie Hamley on her journey in the publishing industry.

Member level: Asp, Emg, Est
Session 22:
Mainstream writing in the USA.

Member level: Asp, Emg, Est
Session 23:
BUSINESS HUB – Nielsen BookScan: The romance landscape.

Member level: Emg, Est
Session 24:
Self-publishing success stories and how to get it right.

Member level: Asp, Emg, Est
Session 25:
Presenting your brand. Tips and tricks for speaking confidently.

Member level: Asp, Emg, Est
11:35am 60 minutes Session 26:
Trusting your voice to build your career.
Member level: Asp & Emg
Session 27:
Publisher: Penguin Random House showcase.

Member level: Asp, Emg, Est
Session 28:
Draft2Digital – Publicity marketing
Member level: Asp, Emg, Est
Session 29:
Modern weapons.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 30:
How to build a review team and get more reviews.

Member level: Emg & Est
12:35pm 60 minutes LUNCH
1:35pm 70 minutes Session 31: Publisher Panel – State of Publishing 2017: How the industry is changing.
Member level: Asp, Emg, Est
Session 32:
Round table sessions.

Member level: Asp, Emg, Est
Session 33:
Round table sessions.
Member level: Asp, Emg, Est
2:50pm 10 minutes Sydney 2018 launch.
Member level: Asp, Emg, Est
3:00pm 30 minutes AFTERNOON TEA
3:30pm 45 minutes Final keynote – Kate Forsyth.
Member level: Asp, Emg, Est
4:15pm 30 minutes Raffle draws/Silent auction/RWA President close.
Member level: Asp, Emg, Est
4.45pm   Conference end.

VIEW BREAKOUT SESSION INFORMATION     REGISTER NOW FOR LOVE GONE WILD